Демократичні основи судочинства (аспект інформаційних прав і свобод людини) - Музичук, Катерина Сергіївна (My University, 2019)
Розкрито правову сутність демократичних основ, які забезпечують захист в суді інформаційних прав і свобод людини. Створено модель захисту згаданих прав і свобод у суді відповідно до вимог демократії, практична реалізація якої забезпечить вітчизняним судам можливість прийняття таких рішень, що відповідають практиці ЄСПЛ. Результати дослідження можуть слугувати основою у подальшому реформуванні вітчизняного судочинства відповідно до вимог демократії. Для науковців юридичних спеціальностей університетів, правозахисників, практикуючих юристів та суддів.
Keywords: демократичні основи судочинства; судочинство; демократія; захист прав людини; 347.9 : 342.738-049.65