Антропогенний вплив на ґрунтовий покрив Копаївської осушувальної системи - Полянський, Сергій Володимирович; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Зміни які відбуваються в осушених ґрунтах погіршують їх стан, як наслідок ґрунти трансформуються з одного типу в інший. Наприклад болотні ґрунти трансформуються в мінеральні, а вигорівші торфовища у пірогенні утворення, потужні торфовища – в торфовища середньої потужності. Після зниження рівня ґрунтових вод озера перетворюються в заболочені території, які в процесі заростають вологолюбною – болотною рослинністю
Keywords: ґрунт; ґрунтовий покрив; антропогенний вплив; осушувальна система; Копаївська осушувальна система; Ковельський район; Волинська область; 502.5(477)