Визначення індивідуальних адаптаційних можливостей студенток І-х курсів вищих навчальних закладів м. Харкова різного профілю - Максимова, Катерина Володимирівна; Maksymova, Kateryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті визначено індивідуальні адаптаційні можливості студенток І курсів вищих навчальних закладів м. Харкова різного профілю. У дослідженні взяло участь 255 студенток І курсів вищих навчальних закладів м. Харкова різного профілю, а саме: Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, Харківського національного медичного університету та Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. У ході дослідження проведено порівняльний аналіз індивідуальних адаптаційних можливостей студенток І курсів вищих навчальних закладів м. Харкова різного профілю. Виявлено низькі показники стану здоров’я, які свідчать про незадовільні індивідуальні адаптаційні можливості їхнього організму. Проведення порівняльного аналізу індивідуальних адаптаційних можливостей студенток І курсів серед вищих навчальних закладів м. Харкова різного профілю дало змогу визначити рівень їх адаптаційного потенціалу (АП) для подальшої розробки індивідуальних програм із фізичного виховання. Individual adaptive possibilities of first-year girl students of Kharkiv higher educational establishments of different types are determined in the article. In the research took part 255 first-year girl students of Kharkiv higher educational establishments of different types, in particular Kharkiv national pedagogical university named after G. S. Skovoroda, Kharkiv national medical university and Kharkiv national automobile and highway university. During the research it was held the comparative analyses of first-year girl students’ individual adaptive possibilities of Kharkiv higher educational establishments of different types. It was found out low indexes of health condition and physical fitness level of girl students that show unsatisfied individual adaptive possibilities of their organism. Carrying out the comparison analyses of first-year girl students’ individual adaptive possibilities of Kharkiv higher educational establishments of different types was allowed to identify the level of their adaptive potential (AP) for the further development of individual programs on physical education.
Determining Individual Adaptive Possibilities of First-year Girl Students of Kharkiv Higher Educational Establishments of Different Types
Keywords: стан здоров’я; адаптаційні можливості; адаптаційний потенціал; студентки І курсу; вищі навчальні заклади; health condition; adaptive possibilities; adaptive potential; firs-year girl students; higher educational establishments