Психологія - Кордунова, Наталія Олександрівна; Kordunova, Nataliia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни «Основи психології» є засвоєння особливостей функціонування психіки та поведінки людини. Основними завданнями дисципліни «Основи психології» є теоретична та практична підготовка студентів з питань: предмету психології як закономірностей розвитку і виявлення психічних явищ у житті та їх механізмів; розвитку психіки; виникнення та історичного розвитку людської свідомості; становлення наукового розуміння психічних явищ; сутності особистості, її рушійних сил розвитку та ідейної спрямованості; психології пізнавальної діяльності особистості; емоційно-вольової сторони діяльності особистості; індивідуально-психологічних особливостей особистості.
Keywords: предмет психології; розвиток психіки і свідомості; психологія особистості; психологія спілкування; пізнавальна діяльність особистості