Релігія в контексті пострадянського простору: пошук пояснювальних моделей - Миронович, Дмитро В.; Миронович, Дмитрий В.; Myronovych, Dmytro V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті обґрунтовано можливості перевірки наявних теорій, пошук нових концептуальних рішень, а також нездатність (або слабка здатність) інструментарію вловлювати специфічні культурні особливості досліджуваних релігійних феноменів. This article consider the possibility to test the existing theories and the search for new conceptual solutions, inability (or poor ability) of measuring instruments to capture the specific sociocultural features in the study of religious phenomen.
Religion in the Context of Post-Soviet Space: Searching of an Explanatory Models
Keywords: релігійна участь; релігійність; соціологія релігії; православ’я; католицизм; релігійна традиція; порівняльні дослідження; religious involvement; religiosity; sociology of religion; orthodoxy; catholicism; religious tradition; comparative studies