Застосування засобів фізичної терапії при хронічних обструктивних захворюваннях легень - Івашків, Марія; Кондзерська, Вероніка (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Головними засобами фізичної терапії є численні фізичні вправи, механотерапія, трудотерапія та лікувальний масаж, які задіюють органи руху під час їх виконання, що може відбуватися як окремо, так і із застосуванням різних додаткових фізіотерапевтичних засобів, дихальних тренажерів, занять аутогенним тренуванням, кисневої терапії. Важливим є вдосконалення методики застосування засобів фізичної терапії на всіх етапах лікування пацієнтів із ХОЗЛ.
Keywords: фізична терапія; хронічні обструктивні захворювання легень