Гносеологічний аспект крилатих виразів Наполеона Бонапарта та його значення при їх перекладі - Конопля, Вероніка; Сінченко, Євгенія Іванівна; Konoplia, Veronika; Sinchenko, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Крилаті вирази, афоризми як об’єкт гносеологічного аналізу створюють основу для фонових знань, що абсолютно необхідно для перекладача. Володіння такими знаннями дасть змогу останньому проникнути у глибини суті значення, змісту, денотативної та конотативної інформації та адекватно передати її при перекладі.
Keywords: гносеологія; крилаті вирази; Наполеон Бонапарт