Російська меншина на Волині - Смялко, Богдан; Надольська, Валентина Василівна (My University, 1998)
У статті аналізуються процеси формування та розвитку російської етнічної меншини на території історичної Волині (ХV - кінець ХХ ст.). Характеризується державна політика різних історичних періодів, яка була одним з визначальних чинників динаміки чисельності етнічної групи.
Keywords: Волинь; росіяни; міграційні процеси; етнічна структура населення; національна політика