Алгоритм створення кастомізованих електронних курсів для підготовки майбутніх фахівців у вищих закладах освіти - Бєлікова, Наталія Олександрівна; Хомік, Оксана Миколаївна; Томащук, Олена Григорівна (Інститут ПТО НАПН України, 2018)
У статті розглянуто систему поглядів на проблему інформатизації підготовки майбутніх фахівців у вищих закладах освіти з врахуванням інтересів та побажань майбутніх працедавців. Розкрито зміст поняття «кастомізація» та визначено мету створення кастомізованого електронного курсу, а саме: максимальне наближення навчального процесу до практики, вираховування інтересів організацій, в яких будуть працювати майбутні фахівці. Наведено відмінності та переваги навчання з використанням кастомізованих електронних курсів. Описано алгоритм взаємодії між підприємствами, викладачами та студентами в процесі впровадження кастомізованих електронних курсів. Визначені і охарактеризовані основні етапи створення кастомізованих електронних курсів. Наведено результати анкетування студентів щодо їх бажання навчатися за кастомізованими електронними курсами.
Keywords: кастомізовані електронні курси; алгоритм; майбутні фахівці; підприємства; викладачі; 004.912