Динаміка префіксальних моделей ономасіологічної категорії локативності в англійській мові - Візнюк, О. В.; Viznuk, O.V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено дослідженню динамічних характеристик формування ономасіологічної категорії локативності протягом чотирьох періодів розвитку англійської мови. Найважливішими структурним моделями префіксальних похідних цієї категорії є P + V1, P + V2, P + N та P + A. Щоб визначити їхнє місце у формуванні ономасіологічної категорії локативності, було проаналізовано продуктивність компонентів структурних моделей та самих моделей протягом давньоанглійського, середньоанглійського, ранньоновоанглійського та новоанглійського періодів. This article is dedicated to the investigation of dynamics characteristics of location onomasiological category formation during 4 periods of English language development. Important structural models of the prefixal derivatives are P + V1, P + V2, P + N та P + A. Productivity of the structural models elements and the models itself was analysed during Old English, Middle English, Early New English, New English periods to define their place in the location onomasiological category formation.
Dynamics of Prefixal Models of Location Onomasiological Category in English Language
Keywords: ономасіологія; словотвір; структурна модель; твірна основа; префікс; похідне слово; продуктивність; локативність; onomasiology; word-building; structural model; formative stem; prefix; derivative; productivity; location