Про стан розробки та впровадження стандартів вищої освіти в галузі знань “Фізичне виховання, спорт та здоров’я людини” - Харченко, Л.; Денисова, Л.; Kharchenko, L.; Denysova, L. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто питання розробки та впровадження стандартів вищої освіти в галузі фізичної культури й спорту. Наведено основні вимоги до нормативної частини освітньо-професійної програми напряму підготовки “Спорт”. З огляду на вимоги до рівня професійної підготовки кадрів в умовах інтеграції України у світовий процес соціально-економічного розвитку виникає необхідність модифікації процесу навчання, в основі якої розробка нових галузевих стандартів вищої освіти. Слід зазначити, що розроблені галузеві стандарти є невід’ємним складником для встановлення відповідності освітніх послуг до вимог стандартів вищої освіти у сфері фізичної культури і спорту та орієнтовані на відповідність національної системи вищої освіти до вимог галузі праці спеціалістів фізкультурного профілю The article deals with the development and implementation of higher education standards of the field of physical culture and sport. The basic requirements are presented to normative part of the educationally-professional program of the direction of preparation “Sport”. Taking into account requirements towards professional preparation of personnel under the condition of Ukraine’s integration into world process of social and economic development there appears a need of studying process modification which based on the development of new branch standards of higher education. It should be mentioned that developed branch standards are an integral part for establishing of accordance of educational services with demands of higher education standards in the domain of physical culture and sport, and are oriented on accordance
About the State of Development and Implementation of Higher Education Standards in the Field of “Physical Education, Sport and Human Health”
Keywords: освітні стандарти; освітньо-кваліфікаційна характеристика; освітньо-професійна програма; якість освіти; educational standards; educationally-qualifying characteristics; educationally-professional program; quality of education