Геоінформаційний аналіз закладів громадсько-побутового обслуговування на прикладі м. Луцьк - Жовнір, Ангеліна Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В магістерській роботі розглянуто основниі принципи організації сельбищних територій населених пунктів. Встановлено, що формування найвищого рівня системи громадського обслуговування залежить від розміру структурного елемента або самого населеного пункту. В даній роботі ми намагались здійснити геоінформаційний аналіз території міста Луцьк із використанням сервісу відкритих даних OpenStreetMap. Встановлено, що найкраще забезпечені закладами громадського обслуговування мікрорайони із великою чисельністю населення та багатоповерховою забудовою. На основі методу побудови ізохорн побудовано карти пішої доступності для закладів громадського обслуговування, що досліджувались в даній роботі.
Keywords: геоінформаційні системи; заклади громадського обслуговування; радіуси доступності; ізохорни