Організація процесу фізичної терапії для пацієнтів з неповною травмою спинного мозку - Усова, Оксана; Чех, Олена (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Важливим фактом є те, що пацієнти з неповною травмою спинного мозку мають перспективу до відновлення функції ходи. Ранні реабілітаційні втручання збільшують шанси максимально покращити функціональний стан пацієнта. Основну роль у відновленні ходи відіграють сідничні м’язи, які згинають та розгинають стегно, і чотириголовий м’яз, що розгинає коліно, а також м’язи тулуба, які утримують правильну поставу. Отже, тренування повинні бути спрямовані на укріплення цих груп м’язів для ефективного та комплексного функціонального відновлення.
Keywords: фізична терапія; травма спинного мозку