Соціальна активність особистості як умова розвитку сучасного українського суспільства - Чернета, Світлана Юріївна; Cherneta, Svitlana Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті висвітлено трактування сутності соціальної активності особистості з позиції філософського, психологічного, соціологічного, педагогічного аспектів. Визначено спільні позиції до розуміння цього поняття, через аналіз деяких сутнісних характеристик автор наводить власне розуміння поняття соціальна активність у сучасному українському суспільстві.В статье рассматривается трактовка сущности социальной активности личности с позиции философского, психологического, социологического, педагогического аспектов. Определяются общие позиции к пониманию данного понятия, через анализ некоторых сущностных характеристик автором подается собственное понимание понятия «социальная активность» в современном украинском обществе.In the article interpretation of essence of social activity of personality is examined from position of philosophical, psychological, sociological and pedagogical aspects. The purpose of the article is clarification of essence of social activity of personality in the conditions of modern Ukrainian society. General positions are determined to understanding of this concept, through the analysis of some essence descriptions an author is give the own understanding of concept “social activity” in modern Ukrainian society.
Social Activity of the Person as a Necessary Condition for the Development of Modern Ukrainian Society
Keywords: активність; аctivity; особистість; соціальна активність; мотиви; потреби; суспільство; якість; діяльність; стан; утворення; самореалізація; соціальна активність особистості; personality; social activity; reasons; necessities; society; quality; activity; state; education; self-realization; social activity of personality