Особливості розвитку гірськолижного туризму в Альпійському туристично-рекреаційному регіоні - Патійчук, Віктор Олексійович; Прокопчук, Віталій; Patiichuk, Viktor O.; Prokopchuk, Vitalii (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Розглянуто особливості й передумови розвитку гірськолижного туризму в Альпійському туристично-рекреаційному регіоні. Проаналізовано головні чинники розвитку гірськолижного туризму досліджуваного регіону. Вивчено головні напрями спеціалізації гірськолижного рекреаційного обслуговування населення в країнах Альпійського туристично-рекреаційного регіону. Проведено аналіз діяльності основних центрів гірсько-лижного туризму в досліджуваному регіоні на прикладі міжнародних гірськолижних курортів Австрії, Франції та Швейцарії. Визначено основні проблеми й перспективи розвитку гірськолижного туризму в Альпійському туристично-рекреаційному регіоні з позиції становлення та проблем функціонування гірськолижного туризму в Україні.

The features and preconditions of the development of ski tourism in the Alpine tourist and recreational region are considered. The main factors of development of ski tourism of the studied region are analyzed. The main directions of specialization of ski recreational services of the population in the countries of the Alpine tourist and recreational region are studied. The analysis of activity of the main centers of skiing tourism in the studied region on the example of international ski resorts of Austria, France and Switzerland was carried out. The main problems and prospects of development of ski tourism in the Alpine tourist-recreational region from the point of view of development and problems of ski tourism in Ukraine are determined.
Features of the Development of Ski Tourism in the Alpine Tourist and Recreational Region
Keywords: гірськолижний туризм; Альпи; гірськолижний туристично-рекреаційний регіон; гірськолижні рекреаційно-туристичні центри; гірськолижні траси; skiing tourism; Alps; skiing tourist and recreational region; skiing recreational and tourist centers; ski slopes