Напрями модернізації та механізми реалізації державної політики регулювання конкурентних відносин на регіональних ринках житлової нерухомості - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Одеський національний університет імені І.І. Мечнікова, 2018)
В даній статті проаналізовано існуючі механізми функціонування регіональних ринків житлової нерухомості (РРЖН), а також визначено їх аналогію з інвестиційним ринком. Окреслено відмінні риси регіональних ринків житлової нерухомості, а також ряд чинників що значною мірою ускладнюють процес їх дослідження. Визначено, що основні характеристики регіональних ринків житлової нерухомості базуються на тих же підвалинах що і менші за масштабом локальні ринки житла. Зазначено авторське бачення механізмів та напрямків модернізації, що сприяли б реалізації основних векторів антимонопольної державної політики на регіональних ринках житлової нерухомості.

The article analyzes the existing mechanisms of functioning of regional residential real estate markets (RLH), as well as their analogy with the investment market. There are distinguished features of the regional markets of residential real estate, as well as a number of factors that greatly complicate the process of their research. It is determined that the main characteristics of regional real estate markets are based on the same foundations of smaller and smaller scale local housing markets. The author's vision of mechanisms and directions of modernization, which would promote the implementation of the main vectors of antimonopoly state policy in the regional markets of residential real estate, was pointed out
Modernization directions and mechanisms of realization of the government policy of regulation of competitive relations in regional markets of housing real estate
Keywords: житлова політика; державна політика; конкуренція; ринок житла; регіональний ринок житлової нерухомості; житлова нерухомість; модернізація конкурентної політики; механізм реалізації конкуренції; housing policy; state policy; competition; housing market; regional market; residential real estate; modernization of competition policy; mechanism of competition implementation