Педагогічна практика (виробнича) - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
За результатами практики студенти будуть компетентними у таких питаннях: основні відомчі нормативно-правові акти, які регламентують діяльність психолога в школі та його функціональні обов’язки; механізми самомотивації та організації соціально-психологічних досліджень; основні методи соціально-психологічних досліджень; особливості вибору та застосування психодіагностичних методів у практичній діяльності психолога; соціально-психологічні характеристики особистості. За результатами практики студенти будуть вміти: аналізувати, відбирати, структурувати зміст навчального матеріалу для розробки типової навчальної програми з дисципліни; відбирати, узагальнювати, структурувати зміст навчального матеріалу для лекційного виступу; розробляти та проводити практичні заняття з обраної теми; використовувати психодіагностичні методи та методики у відповідності з темою практичного заняття; враховувати при проведенні лекції чи практичного заняття знання про вікові та індивідуальні особливості людини; здійснювати активізацію діяльності учнів; застосовувати різноманітні методи, прийоми та засоби навчання; проводити зворотний зв’язок з аудиторією.
Keywords: нормативно-правові акти; функціональні обов’язки; механізми самомотивації; соціально-психологічне дослідження; практичній діяльності психолога