Ґрунтознавство з основами географії ґрунтів - Полянський, Сергій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальний посібник вміщує вісімнадцять тем лабораторних робіт, тестові завдання, оцінювання знань студентів, перелік питань до іспиту, список використаної та рекомендованої літератури із освітнього компонента «Ґрунтознавство з основами географії ґрунтів». Висвітлено роль та функції ґрунтів у біосфері, їхні основні фізичні, хімічні, біологічні властивості й режими, родючість та способи її підвищення. Розглянуто вчення про чинники ґрунтоутворення й класифікацію ґрунтів. Подано генезис типів ґрунтів світу, їх географію та особливості поширення. Для здобувачів вищої освіти географічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів, спеціалістів відповідних профілів. Видання може бути корисним для всіх, хто цікавиться ґрунтознавством та географією поширення ґрунтів у світі.
Keywords: грунт; грунтознавство; структура грунту; кислотність грунту; грунтові горизонти; мінеральні добрива; 631.4(03)