Осередки автентичної продукції Ковельського району Волинської області як засіб збереження етнокультури - Мельник, Андрій Васильович; Бенедюк, Валентина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, 2022)
Акцентовано увагу на понятті «народні художні промисли». Визначено види промислів Ковельського району Волинської області, дано їх коротку характеристику. Проаналізовано дослідження цього елемента пізнавального туризму області, як засобу збереження етнокультури. Зазначено особливості геопросторового розміщення осередків промислів на території району в розрізі територіальних громад (ТГ). Визначено коефіцієнт забезпеченості цими туристичними об’єктами ТГ району. Окреслено роль та потенційні можливості народних художніх промислів як об’єктів пізнавального туризму. Виокремлено проблемні моменти функціонування осередків художніх народних промислів, запропоновано шляхи їх подолання.
Keywords: Волинська область; Ковельський район; туризм; туристично-рекреаційні ресурси; художні народні промисли; туристичний об’єкт; пізнавальний туризм; 911.2:[379:745/749(477.82)