Стратегії і тактики адресанта в парламентському дискурсі Великої Британії - Басюк, Леся Михайлівна; Basjuk, L. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу виявити комунікативні стратегії і тактики адресанта, спрямовані на досягнення перлокутивної мети – спонукання адресата до виконання певної дії. Наведено мовні засоби, які вживає адресант для реалізації своїх цілей. The article attempts to reveal the sender’s communicative strategies and tactics, which are aimed at achieving his perlocutionary goal, which is to make the addressee perform some action. The article also exhibits the language means the sender uses to realize his goal.
Strategies and Tactics of the Addressor in the Parliamentary Discourse of Great Britain
Keywords: комунікативна стратегія; комунікативна тактика; парламентський дискурс; перлокутивна мета; communicative strategy; communicative tactics; parliamentary discourse; perlocutionary goa