Методичні вказівки до практичних занять з методики складання та розв’язування задач і тестів з біології - Омельковець, Ярослав Адамович; Omelkovets, Yaroslav A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Основна мета навчальної дисципліни «Методика складання та розв’язування задач і тестів з біології» є формування у майбутніх магістрів системи теоретичних знань та практичних навичок, які дозволять проводити, об’єктивний та достовірний моніторинг навчальних досягнень учнів з використанням різнотипових біологічних задач та тестових завдань. На практичних заняттях з «Методики складання та розв’язування задач і тестів з біології» студенти ознайомляться з різними типами біологічних задач та тестів, опанують методики їх складання, розв’язання й оцінювання та опрацювання результатів тестування. Методичні вказівки до практичних занять з «Методики складання та розв’язування задач і тестів з біології» сприятимуть самостійному оволодінню студентами практичними навичками з конструювання та розв’язування біологічних задач і тестів та створенню передумов для ефективного моніторингу знань учнів з біології.
Keywords: задачі; тести; біологія; складання; розв`язування