Становлення й концептуалізація проблеми естетичної свідомості: філософський аналіз - Кутузова, Галина; Kutuzova, Galyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті здійснено філософський аналіз проблеми становлення й концептуалізації естетичної свідомості. Досліджено праці зарубіжних і вітчизняних науковців. Естетичну свідомість розглянуто як форму або частину суспільної свідомості.Проаналізовано праці науковців. Досліджено загальнотеоретичний та діяльнісний підходи до проблеми. The article investigated basic aspects of the problem of formation and conceptualization Aesthetic mind as a special form of reflection, knowledge of reality. Analyzed works of native and foreign philosophers. Aesthetic consciousness is regarded as a form or a part of the public consciousness. Analyzed the general theoretical and active approaches to understanding Aesthetic consciousness. Considered objectively and Aesthetic Subjective nature.
Formation and Conceptualization Problems Aesthetic Mind: the Philosophical Analysis
Keywords: естетична свідомість; суспільна свідомість; естетичний смак; естетична діяльність; відображення, пізнання; Aesthetic consciousness; social consciousness; Aesthetic taste; Aesthetic activities; knowledge