Струмові стани в надпровідних композиціях з просторовою неоднорідністю структури - Сахнюк, Василь Євгенович; Замуруєва, Оксана Валеріївна; Яворський, Ростислав Святославович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У монографії представлено теоретичне дослідження рівноважних струмових станів у просторово неоднорідних надпровідних структурах з малими розмірами неоднорідностей при температурах, близьких до критичної, зокрема, зʼясування залежності густини струму від різниці фаз між берегами контакту з врахуванням впливу струму на просторову поведінку ПВ. Розгляд рівнянь теорії надпровідності виконано в формалізмі методу функцій Гріна із залученням умови самоузгодженості. При одержанні на основі умови самоузгодженості рівняння для ПВ систему рівнянь Горькова розвʼязано на основі теорії збурень за малою величиною ПВ. Константа, яка визначає граничну умову для рівняння Гінзбурга-Ландау, знайдена методом квазіортогональності до асимптотики, запропонованим в даному виданні. Для обчислення густини струму використано загальну теорію Гінзбурга-Ландау, одержану з мікроскопічної теорії надпровідності, як асимптотичну форму останньої, поблизу критичної температури. Для спеціалістів у галузі напівпровідникового матеріалознавства.
1 ОГЛЯД 9
2 ЗАГАЛЬНА СХЕМА ОПИСУ НАДПРОВІДНИХ КОНТАКТІВ ПОБЛИЗУ КРИТИЧНОЇ ТЕМПЕРАТУРИ 22
3 РОЗРАХУНОК СТРУМУ В SNS - КОНТАКТІ ПРИ ДОВІЛЬНІЙ ТОВЩИНІ НОРМАЛЬНОГО ПРОШАРКУ ТА У ВИПАДКУ НАЯВНОСТІ НЕМАГНІТНИХ ДОМІШОК ДОВІЛЬНОЇ КОНЦЕНТРАЦІЇ 43
4 НАДПРОВІДНІ ПРОСТОРОВО - НЕОДНОРІДНІ КОМПОЗИЦІЇ ЗА НАЯВНОСТІ ВІДБИТТЯ ЕЛЕКТРОНІВ ТА НЕМАГНІТНИХ ДОМІШОК 79
Keywords: Напівпровідникові композиції; Струмові стани; 544.22+548+621.315.59