Клінічна психодіагностика - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Дисципліна «Клінічна психодіагностика» присвяченп розумінню та засвоєнню основних принципів та особливостей психодіагностичної взаємодії в клініці. У ньому розкриваються основні психодіагностичні критерії розмежування норми та патології в ході визначення індивідуально-психологічних властивостей особистості, обґрунтовується доцільність використання діагностичних методів та методик у залежності від актуального стану досліджуваного. Дисципліна спрямована на формування практичних компетенцій здійснення психодіагностичного обстеження у клініці, з акцентом на нові тенденції, що з’явились на сучасному етапі їх розвитку.
Keywords: моделі клінічної психодіагностики; методи психологічного дослідження в клініці; принципи проведення клінікопсихологічного дослідження