Україна та українці в опрацюваннях польського підпілля в період «Волинської трагедії» - Шишкін, Іван; Shyshkin, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено проблемі українсько-польських стосунків в період 1943–1944 рр. Зокрема досліджується українське питання в документах польського підпілля, аналізуються опрацювання, звіти, рапорти, донесення, що стосувалися майбутнього України та українців. The article is dedicated to the problem of the relations between Ukraine and Poland in the period of 1943–1944. Namely, the Ukrainian problem in the documents of the polish underground is traced. There is also an analysis of different formulating, reports, delations, which relate to the future of Ukraine and Ukrainians.
Ukraine and Ukrainians in the Formulating of Polish Underground in the Period of «Volyn Tragedy»
Keywords: Українська проблема; польський еміграційний уряд; Делегатура; Департамент внутрішніх справ; Департамент інформації і документації; Східна комісія; Східна секція; Східне бюро; русини; Ukrainian problem; Polish emigrational government; Delehatura; Department of Internal Affairs; Department of Information and Documentation; Eastern Committee; Eastern Section; Eastern Office; Ruthenians