Історичні аспекти становлення та організації вищої педагогічної освіти у Великій Британії - Мельничук, Ольга; Melnychuk, Olha (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті проаналізовано організацію навчального процесу, основну модель університетів, кваліфікації, наукові компетенції та сучасний стан розвитку вищої педагогічної освіти в університетах Великобританії. Питанню розвитку вищої педагогічної освіти в країнах Європи присвячено багато праць вітчизняних і зарубіжних науковців, які доводять, що сьогодні зарубіжна вища школа має вагомий позитивний досвід. Використання зарубіжного досвіду сприятиме осмисленню проблем світового освітнього простору і дасть можливість для вдосконалення і становлення вітчизняної вищої педагогічної освіти. The article deals the organization of educational process, the basic model of university qualifications, scientific expertise and current state of education degree at the UK Universities. The issue of education degree in Europe dedicated many works of native and foreign scientists who argue that today foreign higher education has a significant positive experience. Using international experience will improve the problems realizing of the world educations and provide an opportunity for improvement and establishment of national higher pedagogocal education.
Historical aspects of development and organization of higher pedagogical education in the United Kingdom
Keywords: педагогічна освіта; навчальний процес; народні школи; коледж; університет; teacher education; educational process; public schools; college; university