Особливості експертної оцінки нерухомості житлового фонду у передмісті міста Луцька - Дика, Віта Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В магістерській роботі розкрито сутність, мету та зміст оцінки об'єктів житлової нерухомості. Проведено аналіз нормативно-правового середовища та методичної бази експертної оцінки землі та нерухомості. Охарактеризовано основні етапи процесу оцінки вартості майна. Визначено порядок оцінювання об’єктів нерухомості методом порівняльного аналізу продаж для нерухомості житлового фонду приміських поселень. Здійснено експертну оцінку земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та визначено оцінку ринкової вартості об’єкту нерухомості житлового фонду, а саме житлового будинку типу "таунхаус" у с. Рованці Луцького району Волинської області.
Keywords: нерухомість; оцінка нерухомості; ринкова вартість; метод порівняльного аналізу; житловий фонд; земельна ділянка