Філософська антропологія як конструкт теоретико-методологічного вдосконалення професійної підготовки культурологів - Кутузова, Г. І.; Kutuzova, G. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено проблемі вдосконалення професійної підготовки культурологів. Обґрунтовано умови, на основі яких філософська методологія інтегрує синтез антропологічних концептів у модернізацію культу-рологічної освіти. Визначено можливості та межі філософської антропології як теоретико-методологічної основи розвʼязання проблеми професійної підготовки культурологів. The article proves the conditions on the basis of which the philosophical methodology integrates the synthesis of anthropological concepts into the modernization of culturological education. Opportunities and a framework of philosophical anthropology as theoretical and methodological basis of a solution of the problem of professional training of culturologists are defined. Special attention is paid towards the conditions and tendencies of the process of integration of philosophical anthropology into professional training of the culturologist. The improvement of culturological activity in modern conditions is caused by deep spiritual transformation of society.
Philosophical Anthropology as a Construct of Theoretical and Methodological Improvement of Professional Training of Culturologists
Keywords: філософська антропологія; philosophical anthropology; культура; culture; культурологія; cultural science; особистість; personality; культуролог; culturologist; професійна освіта; professional education; культурологічна діяльність; culturological activity