Феномен інтернаціоналізації французької балетної лексики - Семак, Марія; Сінченко, Євгенія Іванівна; Semak, Mariia; Sinchenko, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Cтавимо собі за мету дослідити причини феномену інтернаціоналізації французької балетної лексики, систематизувати та класифікувати балетні термінологічні запозичення у інші мови, у тому числі й українську. Та найдивовижнішим фактом явища, що розглядається, виступає той, що хореографічна, зокрема балетна лексика є практично повністю запозичена саме із французької мови, ставши інтернаціональною у цілому світі.
Keywords: інтернаціоналізми; запозичення; балетна лексика