Динаміка чисельності населення міста Луцька з кінця ХІХ - до початку ХХІ століття - Слащук, Андрій Миколайович; Поручинська, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Чисельність населення є ключовим демографічним показником, який відображає історичні, соціальні та економічні процеси в регіоні. Луцьк, як адміністративний центр Волинської області, має багату історію, що впливала на його демографічний розвиток. З кінця ХІХ - до початку ХХІ століття чисельність населення міста зазнавала значних змін через війни, міграцію, урбанізацію, економічні трансформації тощо. У цьому дослідженні ми розглянули та проаналізували динаміку чисельності населення Луцька на основі даних переписів 1897, 1921, 1931, 1959, 1970, 1979, 1989, 2001 років, а також оціночних даних за останні роки
Keywords: населення; демографія; динаміка зміни населення; місто Луцьк; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)