Канадська система агрологістики (управління поставками) та її значення в Україні - Смирнов, І. Г.; Качур, О. В.; Smyrnov, I. G.; Katchur, O. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розкрито особливості та досягнення канадської системи агрологістики й управління поставками, яка є важливим чинником високої ефективності агропромислового комплексу Канади, що відома у світі як один із найбільших виробників та експортерів різноманітної сільськогосподарської продукції. Висвітлено механізм функціонування фермерських та тарифних квот із можливістю їх обміну на внутрішньому ринку, який нині успішно себе зарекомендував у промисловому птахівництві та молочній індустрії Канади. Запропоновано рекомендації із застосування канадської системи управління поставками в агро-промисловому комплексі Україні. Represented the features and achievements of Canadian agrologistics and supply management system – an important factor in the high efficiency of agriculture in Canada, which is known worldwide as one of the largest manufacturer and exporter of various agricultural products. Shown the mechanism of farm and tariff quotas functioning with the possibility of their exchange on the domestic market, which is now successfully proven in industrial poultry and dairy industry in Canada. Given recommendations for the use of Canadian supply management system in agriculture in Ukraine.
Canadian System of Agrilogistics (Supply Management) and Its Role in Ukraine.
Keywords: агрологістика; управління поставками; агробізнес; промислове птахівництво; молочна промисловість Канади; agrologistics; supply management; agribusiness; industrial poultry; dairy industries in Canada