Історико-географічні аспекти трансформації поселенської мережі Волинської області - Яроменко, О. В.; Павловська, Тетяна Сергіївна (Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, 2020)
Проаналізовано історико-географічні особливості поселенської мережі Волинської області у XIX-ХХІ століттях: різні типи осілих поселень, їх просторове поширення, динаміку розвитку в часі, топонімічні аспекти.
Keywords: Волинська область; поселення; село; селище міського типу; місто; містечко; фільварок; колонія; хутір; поселенська мережа