Особливості вживання слів робітний, робочий у різні історичні періоди (ХVІІ–ХХ ст.) - Савченко, Олена; Savchenko, Олена (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Зроблено спробу простежити зміни в семантиці й особливості функціонування лексем работный, рабочий, работник, работница, проаналізувати дефініції цих слів у лексикографічних виданнях різних століть. In the article there is investigated the changes in the semantics and the peculiarities of the functioning of the lexemes rabotnij, rabochij, rabotnik, rabotnisa, and also there are analyzed the definitions of these world in the lexicographic editions of the different centuries.
Pecularities of the words rabotniy, rabochij in different historical periods (XVII–XX centuries)
Keywords: лексичне значення; lexical meaning; дефініція; definition; субстантивація; substantivity; відтінки значення; the tones of the meaning