Письмо як ключове поняття прикладних досліджень - Макарук, Лариса Леонідівна; Makaruk, Larysa L. (Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано поняття письма з огляду на специфіку його використання у графічній, криміналістичній та пара-лінгвістиці. Окреслено додаткові невербальні параметри, які супроводжують текст, а також висвітлено понятійний апарат, яким послуговуються ці лінгвістичні науки у процесі дослідження. This article deals with writing which is the key-notion of graphic and forensic linguistics. The non-verbal devices which belong to paralinguistics have also been analyzed there. The main tasks of modern graphic and forensic linguistics have also been defined.
Writing as the Key-notion of Applied Studies
Keywords: письмо, почерк, графічна лінгвістика, криміналістична лінгвістика, пара-лінгвістика, друкована та рукописна форма мови.; writing, handwriting, graphic linguistics, forensic linguistics, paralinguistics, printed and handwritten language materials