Методичні рекомендації з практики навчальної перекладацької - Бєляков, Олександр; Пожарська, Наталія; Чарікова, Ірина; Шкамарда, Оксана; Юшак, Вікторія (My University, 2025)
Методична розробка орієнтована на здобувачів освіти за ОП «Мова і література (англійська). Переклад», а також може бути використана викладачами англійської мови та перекладу як допоміжний інструмент для організації, супроводу та оцінювання практики навчальної перекладацької. Структура та зміст методичної розробки відповідають чинним нормативним документам у сфері вищої освіти та сприяють формуванню професійної автономії, відповідальності та готовності здобувачів освіти до подальшої філологічної й перекладацької діяльності.
Здобувачі освіти ознайомляться з перекліком документів, які треба здати, зі зразком звіту та правилами оформлення титульної сторінки. Розробка містить зразки оригінальних текстів, їх перекладу та глосарії, спрямовані на відпрацювання навичок перекладу тексту, забезпечення лексичної, граматичної, стилістичної та соціокультурної еквівалентності перекладу.
Keywords: навчальна практика; переклад; рекомендації; 378.147.091.33-027.22:811.111’25(072)