Функційні типи семантичних залежностей у структурі простого речення - Масицька, Тетяна Євгенівна; Masytska, T. E. (Інститут української мови НАН України, 2012)
У статті проаналізовано типи семантичних залежностей у структурі простого реченя, вказано засоби їхнього вираження; розглянуто лівобічну і правобічну семантичні залежності. The types of semantic relationships in the structure of simple sentences, resources of its expression, left and right dependences are analyzed in this article.
Functional types of semantic dependences in structure
Масицька Тетяна Євгеніївна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: формально-синтаксична структура речення; семантико-синтаксична структура речення; синтаксична залежність; семантична залежність; валентність; предикат; синтаксема; formal syntactic structure of sentences; semantic and syntactic structure of sentences; syntax dependency; semantic relationship; valency; predicate; syntaxema