Методологічні засади фізичного виховання школярів - Ротерс, Т.; Roters, Т. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У сучасних умовах реформування освітньо-виховної системи школярів актуальною проблемою виступає визначення методологічних засад фізичного виховання школярів, що знайшло відображення в законах України “Про освіту”, “Національній доктрині розвитку освіти України”, Концепції педагогічної освіти. У статті наголошено на необхідності використання компетентнісного, аксіологічного та індивідуального підходів як основи розв’язання цілей і завдань фізичного виховання школярів, що спрямовує цей процес на врахування інтересу до різних видів рухової діяльності, ведення здорового способу життя. Determination of metho¬dological bases of physical education of schoolchildren comes forward in the modern terms of reformation of educational system of schoolchildren is the issue of the day, that found reflection in the laws of Ukraine «About education», «National doctrine of development of formation of Ukraine», Conception of pedagogical education. In the article the author grounds the necessity of the use of competence, axiological and individual approaches as basis of decision of aims and tasks of physical education of schoolchildren taking into account interest to different types of motive activity, conducts of healthy way of life.
Methodological Basics of Physical Education of Schoolchildren
Keywords: фізичне виховання; методологія; компетентнісний підхід; аксіологічний підхід; індивідуальний підхід; здоров’язберігаючий простір; мікрооточення; мезооточення; макрооточення; physical education; methodology; competence approach; axiological approach; individual approach; health-preserving space; microenvironment; meso-environment; macrosurroundings; 373.016:796