Сучасна українська мова: синтаксис - Масицька, Тетяна Євгенівна (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У навчально-методичних матеріалах представлено структуру курсу «Синтаксис української мови», запропоновано тематичний план лекційного курсу, зміст практичних занять, завдання для самостійної та індивідуальної роботи, схему оцінювання знань студентів та список рекомендованої літератури. Для викладачів та студентів-філологів Ш, ІУ курсів підготовки бакалаврів, галузей знань 03 «Гуманітарні науки»; 01 «Освіта»; спеціальності 035 «Філологія», 014 «Середня освіта»; за освітньою програмою «Українська мова та література. Світова література».
Keywords: синтаксис; структура речення; синтаксема; словосполучення; просте речення; типи складного речення; текст