Носій емоційного стану Heimweh як складова частина мікропропозиції фреймового моделювання ситуації емоційного стану Heimweh - Близнюк, Людмила Миколаївна; Blyznyuk, Lyudmyla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, Бібліотека, 2015)
У статті йдеться про фреймове моделювання ситуації емоційного стану Heimweh в німецькій мові, складовою частиною якої є носій емоційного стану. Встановлюються фактори, за якими може бути охарактеризованим носій емоційного стану Heimweh. Виокремлюються маркери, які позначають вік, стать, професію, рід занять носія емоційного стану Heimweh..Описується вплив причини емоційного стану на носія цього стану, його цінності, уподобання. The article focuses on Heimweh emotional state situation frame modelling in German. The constituent part of the situation is an experiencer of emotional state. The factors defining Heimweh emotional state experiencer are determined. Markers indicating age, gender, profession and occupation of Heimweh emotional state experiencer are specified. The impact of emotional state ca uses on an experiencer, his/her values and preferences are described.
Heimweh emotional state experiencer as a constituent part of microproposition in Heimweh emotional state situation frame modelling
Keywords: фрейм; моделювання; пропозиційна схема; носій емоційного стану; ситуація емоційного стану; frame; modelling; propositional scheme; emotional state experiencer; emotional state situation