Власні назви персонажів у художніх творах О. Забужко - Скорук, Ірина Денисівна; Skoruk, I. D. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано літературно-художні антропоніми. Вони засвідчують велику цілеспрямовану ро-боту письменниці з номінаціями персонажів: обране ім’я узгоджується з контекстуальним вживанням і сюжетно-тематичною лінією; створені варіанти та апелятивні замінники найменувань допомагають автору здійснити творчий задум. The article deals with the literary antroponyms. They testify about great purposeful work of the writer with the nominations of the personages: the chosen name conforms to the contextual usage and the plot, there are created variants and substitutions of the name which help the author to render his creative conception.
Proper Names of the Characters in the Works of О. Zabuzhko
Роботу виконано на кафедрі історії та культури української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: антропоніміка; ономастика; оніми; онімна система; онімний стиль; antrhoponyms; onomastiks; onyms; onymic system; onymic style