Управління сталим розвитком територій в умовах війни та євроінтеграційних процесів - Хомюк, Наталія Леонідівна (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
На сьогоднішній день забезпечення сталого розвитку є однією з найактуальніших проблем, які стоять перед людством. Основна ідея «сталого розвитку» полягає у максимізації економічних та соціальних вигод від процесу розвитку національної економіки, при цьому забезпечуючи захист довкілля і відновлення природних ресурсів на довгострокову перспективу. В контексті економіки сталий розвиток означає не лише зростання економіки країни та підвищення доходів населення, але й поліпшення всіх аспектів соціального захисту. Досягнення сталого розвитку вимагає необхідних структурних змін як у економічній, так і в соціальній сферах, щоб забезпечити тривалу стабільність та процвітання.
Keywords: сталий розвиток; євроінтеграційні процеси; стратегія сталого розвитку; 338.43:048.74