Луцька дитяча залізниця як важлива рекреаційна атракція міста: сучасний стан та можливості ребрендингу - Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Сучасна економічна ситуація в Україні є досить складною. Процес децентралізації створив передумови для розширення повноважень нових адміністративних утворень ( територіальних громад (ТГ) з одночасним отриманням додаткових матеріальних ресурсів. Проте значний пласт невирішених соціально-економічних проблем спричиняє необхідність пошуку нових можливостей залучення нестандартних варіантів наповнення скарбниці громади. Досить прогресивним у цьому плані є сприяння інтенсивному розвитку туризму ТГ, що дозволить отримати додатковий дохід та створити нові робочі місця. Для цього слід на повну використовувати наявні туристичні обʼєкти та інфраструктуру. Для міста Луцька характерним є наявність цікавих туристичних родзинок, до яких можна віднести й Луцьку дитячу залізницю. Вона не є вагомим транспортним сегментом у традиційному його розумінні та прямо не виконує основне завдання залізниці – транспортування пасажирів та товари, але має пізнавальну, туристичну, навчальну, профорієнтаційну функції тощо
Keywords: туризм; туристична атракція; рекреаційний потенціал; рекреація; залізниця; дитяча залізниця; Луцька дитяча залізниця; Луцька територіальна громада; м.Луцьк; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)