Мовна ситуація і мовна політика в країнах Європейського Союзу: соціолінгвістичний аспект - Кравчук, Роман Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота «Мовна ситуація і мовна політика в країнах Європейського Союзу: соціолінгвістичний аспект» присвячена комплексному дослідженню особливостей функціонування мов у багатомовному просторі Європейського Союзу та аналізу мовної політики ЄС крізь призму сучасної соціолінгвістики. У роботі розглянуто мову як важливий соціальний, політичний і культурний чинник, що формує ідентичність, комунікативні практики та механізми інтеграції в умовах поліетнічного суспільства.
Keywords: мовна ситуація; мовна політика; Європейський Союз; соціолінгвістика; багатомовність; мовна інтеграція