Документаційне забезпечення діяльності Волинського обласного центру з гідрометеорології - Бергер, Ольга Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано організацію роботи з документами та документообіг у Волинському обласному центрі з гідрометеорології. Охарактеризовано структуру центру та його основні напрямки роботи. Наголошено, що організаційна структура установи має свої специфічні ознаки, обумовлені гідрометеорологічною діяльністю.Аналіз основних документаційних процесів досліджуваного центру з гідрометеорології свідчить про високий рівень структурованості та системності в управлінні документами. Розглянуто нормативно-правову базу ведення діловодства у гідрометцентрі. Проаналізовано різні види службової документації установи, дотримання вимог до її оформлення та зберігання.У дослідженні охарактеризовано процес впровадження електронного документообігу в діяльність установ. Описано етапи документообігу та особливості автоматизації діловодних процесів у Волинському обласному центрі з гідрометеорології. Підкреслено, що організація ефективного документообігу є необхідною для забезпечення точності та оперативності метеорологічних прогнозів, а також для збереження історичних даних та аналізу змін клімату у волинському регіоні. Зазначено, що в установі чітко визначені процеси реєстрації та архівування документів, що сприяє збереженню важливої інформації та створює основу для наукових досліджень. У ході вивчення особливостей документообігу гідрометцентру було визначено ряд недоліків, а також запропоновано шляхи їх вирішення, наприклад, продовження процесу електронізації діловодних процесів, забезпечення доступності даних для всіх відділів та підрозділів, організація постійного підвищення кваліфікації працівників
Keywords: документаційне забезпечення управління; електронний документообіг; система електронного документообігу; Волинський обласний центр з гідрометеорології