Вступ до спеціальності: конспект лекцій - Колосок, Андрій Мирославович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У виданні розкрито поняття та сутність соціального забезпечення, історичні аспекти його виникнення та розвитку, зарубіжний досвід, місце в системі соціального захисту. Висвітлено прикладні аспекти соціального забезпечення, розглянуто соціальну політику, соціальне обслуговування, соціальне страхування, окрему увагу приділено професійним та морально-етичним якостям фахівця у галузі соціального захисту населення/соціального інспектора. Рекомендовано студентам денної та заочної форми навчання галузі знань 23 Соціальна робота, спеціальності 232 Соціальне забезпечення.
Keywords: соціальне забезпечення; вступ до спеціальності; 364.3(075.8)