Сучасний стан розвитку співпраці прикордонних територій на Балтійсько-Чорноморській осі транскордонного співробітництва - Лажнік, В. Й.; Lazhnik, V. Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розглядається сучасний стан розвитку співпраці прикордонних територій сусідніх країн на Балтійсько- Чорноморській осі транскордонного співробітництва. Виділено чотири просторові сегменти формування транскордонних структур на цій осі.

Contemporary status of cooperation of border territories of neighboring countries along the transborder cooperation axis the Baltic Sea – the Black Sea are considered. Four special segments of transborder structures development along this axis are suggested.
Contemporary Status of Development of Border Territories Along the Transborder Cooperation Axis the Baltic Sea – the Black Sea
Кафедра країнознавства і міжнародних відносин СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: Балтійсько-Чорноморська вісь; єврорегіон; прикордонні регіони; сегмент; транскордонне співробітництво; the Baltic Sea – the Black Sea axis; Euroregion; border regions; segment; transborder cooperation