If та when як дискурсивні маркери перемикання комунікативного коду - Вербицька, Наталія Володимирівна; Verbytska, N. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено визначенню дискурсивних стратегій перемикання комунікативного коду за допомогою сполучників часу та умови. Зроблено спробу проаналізувати функціонування сполучників часу та умови як маркерів перемикання комунікативного коду та виявити прагматичний аспект їх стратегічного впливу на адресата. The article is devoted to the definition of discursive strategies of conversational code-switching by means of conjunctions of time and condition. An attempt is made to analyse the functioning of conjunctions of time and condition as markers of conversational code-switching and to reveal the pragmatic aspect of their strategic influence on the addressee. Conversational code-switching is viewed as a discursive strategy, used by communication participants to achieve communicative goals.
If and When as Discourse Markers of Conversational Code-Switching
Keywords: дискурсивні стратегії; discursive strategies; перемикання комунікативного коду; conversational code-switching; сполучники часу та умови; conjunctions of time and condition