Позитивна психотерапія - Лазорко, Ольга Валеріївна; Lazorko, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма курсу «Позитивна психотерапія» спрямована на ознайомлення студентів з новітнім психотерапевтичним напрямком, спрямованим на діагностику та поетапне лікування цілого ряду психосоматичних захворювань. Даний напрямок вирізняється зверненням для такого незвичного для психотерапії параметру як актуальні здібності людини, що призводять, на думку автора цього напрямку, доктора Н. Позешкіана, за умови невідповідності їх взаємодіючих патернів до різноманітних психопатологічних феноменів.
Keywords: позитивний образ людини; поняття позитивної психотерапії; транскультурний підхід в позитивній психотерапії; конфліктогенез; стратегії позитивної психотерапії; психосоматика