Використання STEM-орієнтованого підходу при вивченні географії у закладах загальної середньої освіти - Мякота, Богдан Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження присвячено аналізу впровадження STEM-освіти на уроках географії, з акцентом на інтеграцію науки, технологій, інженерії та математики для модернізації освітнього середовища. Мета дослідження: характеристика особливостей використання STEM-освіти на уроках географії, аналіз теоретичних та практичних аспектів. В першому розділі розкриваються теоретичні основи дослідження , а саме окреслено теоретичні основи STEM-освіти, її принципи й інноваційні підходи. У другому розділі розглянуто особливості організації STEM-навчання в закладах освіти, включаючи форми практичної діяльності та сучасні технології. Третій розділ присвячений вивчено особливостей впровадження STEM-методів у навчанні географії, а також методики і форми, що сприяють розвитку інтересу до природничих наук і технологій.
Keywords: географічна освіта; освіта; STEM-освіта; заклади загальної середньої освіти