Круглий рік (досліди з поля календарного фольклору Західного Полісся) - Давидюк, Віктор Феодосійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки., 2019)
Книга висвітлює календарно-обрядові традиції населення Західного Полісся на часовому зрізі ХІХ–ХХ ст. Більшість із них відійшла в минуле і буде недоступна наступним поколінням дослідників. Тому автор бере на себе сміливість і обов’язок заглянути в їхнє коріння і простежити зрушення та зміщення, які відбувались потім. Для філологів, фольклористів, етнографів, культурологів і широкого кола читачів, які цікавляться минулим традиційної народної культури.
Keywords: український фольклор; фольклористика; народознавство; етнологія; Етнографія; обрядовість; календарна обрядовість; народознавство; культорологія; календарно-обрядовий фольклор; 398.33(477.82-161.2)-047.37